Wednesday, 6 March 2013

Bila hati rasa gundah-gulana

Assalamualaikum & hi!
Don't know why tiba-tiba hati ni rasa semacam..
Rasa sayu,pilu..
Bile terkenang kawan-kawan yg Fira pernah rapat dulu,
sekarang mcm dah tak kenal Fira..
Ya Allah,lindungi & eratkanlah setiap sillaturahim yg terjalin antara aku & umatMu yg lain..
I really truly deadly miss relay antara Fira dgn kawan-kawan yg pernah rapat dulu..
Dulu kite pernah lepak,makan-makan,gelak-gelak same-same..
Tapi kenape kite dah tak mcm tu sekarang?
"Hey kawan,au rindu persahabatan kite yg dulu..
Yg x pernah kenal erti penat bile tolong satu same lain,
yg setia buat aku tersenyum,tergelak sampai saki perot..
REALLY MISS THAT MOMENT!
Ya Allah,tabahkan hati hambaMu ini.."
Cukoplah sampai sini..
Nanti korang pikir Fira meroyan pulak..
Fira luahkan dkt blog bile ade something yg Fira x boleh nak luahkan bende tu dgn orang lain or face-to-face..
ok lah,Fira pergi dulu..
Assalamualaikum...

Saturday, 2 March 2013

Perlu kau sakiti aku lagi?

Assalamualaiku & hai..
Fira frust + sakit hati sebab ex Fira ni..
Perlu ke die perli-perli?
Perlu ke die carut-marut?
mcm tah ape tah..
Tolonglah,Fira paling x suke Fira x usik org tu,
then org tu cari pasal..
Mcm mintak kaki!
"Whatever it is,Fira! You've to focus on your SPM.
Ignore him. Your life are more perfect than him.
He's just your stupid damn puppy love!"
Well,ujian penilaian 1 sekolah Fira just around the corner.
Doakan Fira berjaya.. AMIN!

p/s: Pray for Lahad Datu,Sabah. May Allah give them strength to face this battle.
 (our soldiers who fighting for Lahad Datu's independence)

Sunday, 10 February 2013

All Need Money,Money and Money.

Assalamualaikum & Hello.
Mcm biasalah,blog sangat berhabok.
Shuh Mrs. Spidy!
Dekat sini Fira nak share dgn korang all projects for my final year in school.
MAYBE??? (sebab member ramai ckp 'it's good ambik Form 6.")
Ok, so there's two project that need to be done by this year,
RIGHT BEFORE SPM!
IT'S KILLING ME!
fuhh! Doakan Fira berjaya siapkan all projects ASAP
& gain an excellent grade for it + SPM.
Amin Ya Rabbal Alamin.
"Projek apa yg makan duit tu Fira oi?"
First of all, REKA CIPTA.
Alhamdulillah, the folio was done.
Now, the product.
Fira & the whole class pakai barang-barang recycle je.
(ambik dekat tempat letak kerusi meja yg dah rosak)
yg keluar duit ti adalah kos untuk kekemasannya like
spray cat & things like roda.
Pening kepala Fira.
Second will be PENDIDIKAN SENI.
Folio kiteorang kenalah sangat-sangat kreatif!
Kalau nak markah lebih.
So far, kiteorang kena cari koleksi kalendar + berbasikal.
Kiteorang buat soalan that need us
to make a calendar with he theme of cycling.
Kalau tak paham, tak ape.
Once it have done, I'll show you.
Ok, have to go now.
See you next time,Ya!
Assalamualaikum.

Wednesday, 19 December 2012

2012 Have Taught Me Something

Assalamualaikum dear readers.
Fuhh! Fuhh! Dah bersawang dah blog ni.
Sebab Fira sekarang menetap dekat Twitter. Haha!
Jarang sekali dapat layan Twitter.
Twitter pernah buat Fira rase bosan masa mula-mula , tapi sekarang tak dah.
Haha! Ok,back to the topic.
2012 mengajar Fira ape yg Fira patot buat untok tahon depan,
ape yg patot Fira abaikan & pentingkan.
Bagi Fira,Fira kene fokus sebab tahon depan Fira exam besar punyeee.
Fira sepatotnye abaikan hal cintan cintun,kawan yg tak baik & Fira patot pentingkan pelajaran + sahabat.

Haa! Tadi Fira ckp Fira exam besar kan.
Ape lagi exam besar kalau bukan SPM kan?
(Macam tak caye tahon depan dah Form 5)
So,as usual doakanlah Fira dapat 8A+
8? Sebab Fira ambik lapan subjek je :
1. BM
2. BI
3. MATH
4. SC
5. PEND. ISLAM
6. SEJARAH
7. SENI
8. REKA CIPTA
semoga semuanye bercop A+,AMIN YA ALLAH!
Fira teringin nak buat macam ni sebenarnye masa ambik result SPM 2014 nanti
Harap jadi kenyataan,AMIN...
So,cukop lah dulu sampai sini.
Next entry kite share azam tahon baru,k?
Out dulu,Assalamualaikum.



Tuesday, 20 November 2012

Sosej Masam Manis

ok , untok sekian lame Fira x share resipi dgn korang . .
now Fira nak share lah nii haa . .
okengg , ape yg kite perlukan ialah . . .

1. 1 pek sosej x kire ape jenama sekalipon , ayam atau daging tu terpulang dkt korang & dipotong serong . .

2. 3 senduk sos cili x kire ape jenama sekalipon . .

3. 2 senduk sos tomato x kire ape jenama sekalipon . .

4. 1 1/2 senduk cili giling ( cili boh , cili kisar tu same je dgn cili giling )

5. 1 senduk madu yg dkt supermarket tuu..
( x payah susah - susah nak pegi carik madu yg ori )

6. 1 senduk minyak masak x kire ape jenama sekalipon . .

7. 1 biji bwg besar dipotong bulat . .

8. 3 ulas bwg putih dicincang halus . .

9. Garam secukop rase . .

10. aji no moto secukop rase . .

okok , 10 barang je diperlukan . .

sekarang , cara - caranye . . .
1. panaskan minyak , lepas tu masokkn bwg putih & tumis smpi perang . .
2. masokkn cili giling & tumis smpi naik minyak . .
3. masokkn pulak sos cili + sos tomato + madu . .
4. kacau smpi sebati & mendidih sekejap . .
5. masokkn bwg besar + sosej & garam + aji no moto . .
6. gaul sebati & test rase cukop x garam , aji no moto + masak x sosej korang . .
( kalau dah ok semue , boleh tutop api )

* boleh dihidang dgn nasi putih , dibuat breakfast pon ok . .
ok , korang try lah buat . .
papehal ,infom Fira ye . . ;)
CHOW !








majlis resepsi rumah lelaki

assalamualaikum..
hah , kan Fira da ckp nak share kenangan - kenangin rumah sebelah pengantin lelaki kan . .
ok . .

 ( yg belakang berbaju oren tu , interframe je )
berlangsongnye dkt Dewan Serbaguna AU2 , Taman Sri Keramat . .
kiteorg semue berkumpul dulu dkt parking A , Stadium Bukit Jalil . .
sebab kiteorg di " escort " dgn 2 motor polis + 2 superbike . .
tapi malangnye , kiteorg x dpt nak ambik ape - ape gambar mase tgh konvoi . .

berikot adelah motor - motor yg meng " escort " kami . .


dan yg ni kiteorg maen tgkp gambau dkt parking lot tuu . .



so sorry , sebab gambau sikit bebenau . .
ni je yg sempat di upload kan..
ok , chow !



Friday, 16 November 2012

congratulations newlyweds

assalamualaikum . .
hey stalker . .
ya Allah , dah lame tak update . .
rindu pulak dekat En. Blogger nii . .
hee :)
ok , btw . .
pada 10 / 11 / 2012 lps , my aunt was married . .

Haslinda Bt. Awaludin + Mohd. Shahnaz B. Mawardi

ok , so sekarang Fira nak share kenangan-kenangin . .

belum sempat pengantin duduk , Fira + cousins + aunties dah rasmikan dulu . .


that one with tudung polka dot tu Fira . .
Miss Red Kebaya - Liyana Jamrus (elder cousin)
yg lagi sorang tu , op kos adik Fira yg perempuan tu . .


saat menanti detik terucapnye ayat "AKU TERIMA NIKAHNYA"

usai sudah detik yang mendebarkan . .
HAHAHA
so , kami dgn gilenye bergambar dgn pengantin yg sporting . . .

berikut adalah malam langsung . .
di mane Fira menjadi "PENGAPIT TERJUN"
tanpa tudung (sorry) + make up (bedak pon x sempat pakai) , Fira terpakse jadi pengapit
selame 15 minit sebelum pengapit sebetolnye dtg . .

dan ini adelah hari langsung (11 / 11 / 2012)
family member (ladies only)

dgn cousin , Fadzril Azfa

ok , tshirt ni hanya kaum Adam je yg dpt . .
yg kaum Hawa da dpt kain utk buat baju
utk dipakai mase hari langsung khas dari Bandung . .
[baju yg 'family member (ladies only)' tuu]

ok lah.. sesape yg Fira x jempot tu , sorry . .
bukan x nak jempot , tapi ni bukan wedding Fira . .
bile wedding Fira nanti , sume Fira invite . .
termasoklah staker2 . . :)
ok , nak check out dulu . .
nanti Fira share kenangan-kenangin bile kat rumah sebelah lelaki . .
tata !