Tuesday, 20 November 2012

Sosej Masam Manis

ok , untok sekian lame Fira x share resipi dgn korang . .
now Fira nak share lah nii haa . .
okengg , ape yg kite perlukan ialah . . .

1. 1 pek sosej x kire ape jenama sekalipon , ayam atau daging tu terpulang dkt korang & dipotong serong . .

2. 3 senduk sos cili x kire ape jenama sekalipon . .

3. 2 senduk sos tomato x kire ape jenama sekalipon . .

4. 1 1/2 senduk cili giling ( cili boh , cili kisar tu same je dgn cili giling )

5. 1 senduk madu yg dkt supermarket tuu..
( x payah susah - susah nak pegi carik madu yg ori )

6. 1 senduk minyak masak x kire ape jenama sekalipon . .

7. 1 biji bwg besar dipotong bulat . .

8. 3 ulas bwg putih dicincang halus . .

9. Garam secukop rase . .

10. aji no moto secukop rase . .

okok , 10 barang je diperlukan . .

sekarang , cara - caranye . . .
1. panaskan minyak , lepas tu masokkn bwg putih & tumis smpi perang . .
2. masokkn cili giling & tumis smpi naik minyak . .
3. masokkn pulak sos cili + sos tomato + madu . .
4. kacau smpi sebati & mendidih sekejap . .
5. masokkn bwg besar + sosej & garam + aji no moto . .
6. gaul sebati & test rase cukop x garam , aji no moto + masak x sosej korang . .
( kalau dah ok semue , boleh tutop api )

* boleh dihidang dgn nasi putih , dibuat breakfast pon ok . .
ok , korang try lah buat . .
papehal ,infom Fira ye . . ;)
CHOW !








majlis resepsi rumah lelaki

assalamualaikum..
hah , kan Fira da ckp nak share kenangan - kenangin rumah sebelah pengantin lelaki kan . .
ok . .

 ( yg belakang berbaju oren tu , interframe je )
berlangsongnye dkt Dewan Serbaguna AU2 , Taman Sri Keramat . .
kiteorg semue berkumpul dulu dkt parking A , Stadium Bukit Jalil . .
sebab kiteorg di " escort " dgn 2 motor polis + 2 superbike . .
tapi malangnye , kiteorg x dpt nak ambik ape - ape gambar mase tgh konvoi . .

berikot adelah motor - motor yg meng " escort " kami . .


dan yg ni kiteorg maen tgkp gambau dkt parking lot tuu . .



so sorry , sebab gambau sikit bebenau . .
ni je yg sempat di upload kan..
ok , chow !



Friday, 16 November 2012

congratulations newlyweds

assalamualaikum . .
hey stalker . .
ya Allah , dah lame tak update . .
rindu pulak dekat En. Blogger nii . .
hee :)
ok , btw . .
pada 10 / 11 / 2012 lps , my aunt was married . .

Haslinda Bt. Awaludin + Mohd. Shahnaz B. Mawardi

ok , so sekarang Fira nak share kenangan-kenangin . .

belum sempat pengantin duduk , Fira + cousins + aunties dah rasmikan dulu . .


that one with tudung polka dot tu Fira . .
Miss Red Kebaya - Liyana Jamrus (elder cousin)
yg lagi sorang tu , op kos adik Fira yg perempuan tu . .


saat menanti detik terucapnye ayat "AKU TERIMA NIKAHNYA"

usai sudah detik yang mendebarkan . .
HAHAHA
so , kami dgn gilenye bergambar dgn pengantin yg sporting . . .

berikut adalah malam langsung . .
di mane Fira menjadi "PENGAPIT TERJUN"
tanpa tudung (sorry) + make up (bedak pon x sempat pakai) , Fira terpakse jadi pengapit
selame 15 minit sebelum pengapit sebetolnye dtg . .

dan ini adelah hari langsung (11 / 11 / 2012)
family member (ladies only)

dgn cousin , Fadzril Azfa

ok , tshirt ni hanya kaum Adam je yg dpt . .
yg kaum Hawa da dpt kain utk buat baju
utk dipakai mase hari langsung khas dari Bandung . .
[baju yg 'family member (ladies only)' tuu]

ok lah.. sesape yg Fira x jempot tu , sorry . .
bukan x nak jempot , tapi ni bukan wedding Fira . .
bile wedding Fira nanti , sume Fira invite . .
termasoklah staker2 . . :)
ok , nak check out dulu . .
nanti Fira share kenangan-kenangin bile kat rumah sebelah lelaki . .
tata !