Thursday, 31 May 2012

Hot Cokelat Sendirian Berhad!

hey peeps!
ni,Fira ade nak kongsi 1 'resipi'..
tak de la resipi apepon..
maybe kebanyakan korang da tau kan..
so,Fira share dgn org yg nak tau & nak try buatan air tangan sendirik..!
now,kite perlukan..:
1.Air panas

2.Serbok koko Van Houten
tapi Fira gune Tudor Gold:
tapi,mane-mane pon same je..pilihan korang laa..

3.Gula

4.Susu tepung(kalau nak)
kalau x nak,x pe..tapi rase die kureng lemak sikit laa..
(susu tepung jenama apepon buleh,tapi Fira prefer yg ni laa)

ok,now,cara-caranye..:
i.2 sudu teh serbok koko,1 sudu makan gula & letak la dlm mug / cawan / gelas korang..
ii.letak pulak 2 sudu teh susu (kalau nak)..
iii.letak air panas + kacau!
iv.READY TO BE DRINK UP!
~Hot Cokelat~


kalau nak lebih classy,boleh letak whipped cream spray..
x tau yg mcm mane ea?
mcm ni la sygg..
boleh carik dkt kedai kek / mane2 psr raye mcm Giant,Tesco & dll..

spray kan atas hot cokelat korang as topping..
dan akn menjadik mcm nii..
menyelerekan.....?

ok?slmat mncube!
gud luck!!
muahhahh!







rindu kenangan lalu,kawan!

ting tong!
saje buat lawak yg ting tong,tapi x menjadi laa..
tibe-tibe hati rase sebu sangat..,
rase macam nak nangis..
reason?x tau kenape..
punce?sebab tengok balik gambo-gambo dulu kot..
well,sepatotnye 30.5.2012,Fira hang out dgn friend g Bndaraya Melaka..,
tapi kene pakse balik Shah Alam (rumah family) dgn mummy(mak Fira)
sedih sgt-sgt..sobsobsob T_T
mate sampai naik bengkak lee..
ayah sorang je yg caring..
"LOVE U,AYAH!"
ok,cukup dgn sedih..
hidup mesti senyum biar aral yg melintang..(tah betol tah tidak)
antara gambo-gambo kenangan kiteorg turun Melaka on January 26th 2012..

ade pulak sorang boy kat bwh tuu dok belek pe tah..

gambo dgn "kekanda"..oopss!kawan semate-mate..

ahli rombongan..hewhew!cun kan..?

ni pulak trip 4 Ladies Only..ecehh..
ohh..,Dataran Pahlawan,rindu kau!

Mizz Hidayah & her little sis..tomei kankankan?

oopss!slh adik..hehe,gurauan semate-mate..

tink!there are u!with Farisya Azwa & Mizz Hidayah's sis,Ardini..

wah!bile lagi laa nak hang out cenggini lagi..?
best nye kalau dpt lepaking cenggini lagi kankankan..?
MISS U ALL!!!
muahahhh!





Tuesday, 29 May 2012

Peah,tunggu eh...

da..di..du..
title main peranan penting..
"siape 'Peah'?"
Peah ialah Mizz Hidayah..

(link blog die ade dkt bwh tuu)
Peah name glamour die..,
name saintifik die Nurul Hidayah bt. Abd. Wahab
sweet 16 & has been taken by Mr. Hakim..
"kenape die kene tunggu?"
ok,birthday die dah dekat..
on June 9th..was born in 1996..
die selalu citer kat Fira yg die nak gitar..
kalaulah Fira ni 'bekerja',boleh le Fira belikan the real guitar..

tapi..,Fira x de duit laa..
so,ade jalan alternatif..Fira boleh bagi die hadiah lain,,
example:     1.Guitar pick =


2.Guitar pick jenis rantai punye = 

3.Rantai gitar = 

4.Keychain gitar jenis kayu/no "blink-blink" = 

5.Keychain gitar jenis byk diamond + "blink-blink" punye = 

6.USB gitar =

i :

ii : 


Fira tau byk sgt option..tlg pilihkan,boleh?
Fira tengah blur yg teramat sgt nihh..
ok..?,,thank you so much..
muahahh!









Monday, 28 May 2012

Salam Permulaan..(ade ke?)

tadaa!tak de bunge api pulak..
maybe ade yg da kenal Fira kankankan..?
a'ah,Fira buat lagi blog..
agaknye kat dunie ni,Fira la org paling banyak blog
break the record..!
tapi bezanye blog ni dgn blog-blog Fira dulu
blog ni hasil kerja Fira..
dari semue segi + sudut + aspek =
(Fira tau Fira da mule merepek)
design,dan segala bagai yg ade kat blog ni haa~
so,kalau korg ade idea yg cantik,menarik,daBOM..,
share-share la ngan Fira..
boleh jugak cari Fira kat Facebook & Twitter..
"achaner nak cari tu,Fira?"
nun tepi kiri korg tu kan ade..
klik la kat situ,sygg..
ok?
terime kasih le sudi tinjau blog nih..
muahhahh!!!